Made in the Netherlands of Made in the EU

made in labels

De meesten verwachten een hogere kwaliteit wanneer een product geproduceerd is in Nederland dan een product die geproduceerd is in China. Hoewel dit niet zo hoeft te zijn is er wel degelijk een verschil in imago. Een onderzoek van Statisto laat zien welke producerende landen een beter imago hebben dan andere landen. Wat mij opviel, is dat wij op plek 13 staan. Wat een tegenvaller was dat.

Made in the Netherlands als uniek verkooppunt

De Duitsers doen het een stuk beter; “Made in Germany” is het meest gerespecteerde label dat men een product kan geven. Zij hebben het imago van “degelijkheid”. Zoiets versla je natuurlijk niet van de een op de andere dag. En hoewel wij beter ons best moeten doen willen we wel graag onze klanten laten weten dat onze producten niet in China zijn gemaakt, maar in Nederland. Maar is “Made in The Netherlands” dan een goede USP (“Unique Selling Point”) op uw website of verkoopdocumentatie, of kan het beter?

Zoek je unieke verkooppunten om potentiĆ«le klanten te overtuigen dan is “Made in the Netherlands” een goed verkoopargument. Een van de belangrijkste exportproducten van Nederland zijn machines en onderdelen; daar wordt een hoge betrouwbaarheid verwacht. Maar zou je nog iets beters voor kunnen schotelen? Wij gaan ze natuurlijk niet voor de gek houden om te zeggen dat alles “Made in Germany” is om zo onze producten beter te verkopen. Wat als je nu de producten het label “Made in the EU” geeft?

Made in the EU

In onderstaande overzicht zie je dat “Made in the EU” het beter doet dan “Made in The Netherlands”. Waarom dan niet “Made in the EU” gebruiken? Als “Made in the EU” een beter gevoel bij de klant geeft dan “Made in the Netherlands”, dan zijn wij handelend Nederland toch gek als we daar geen gebruik van gaan maken?

Made-in labels

Icon / label “Made in the EU”

Unieke verkooppunten dragen bij aan meer aanvragen. Om die reden heb ik een icoon / label gemaakt waarop staat “Made in the EU” die je vrij kunt downloaden, aanpassen en gebruiken:

Bron: https://www.statista.com/chart/8654/mici-the-worlds-most-respected-made-in-labels/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *