Software voor SEO en marketing

marketing software seo tools

Naast tal van marketingbureau’s zijn er steeds meer bedrijven die zoekmachine optimalisatie ook zelf doen. Vanuit allerlei richtingen ontstaan software programma’s die ondersteunen bij het optimaliseren voor zoekmachines. Omdat ik er steeds meer tegenkom stel ik hier een lijst op met alle software waarvan ik weet die veel SEO’ers interessant vinden.

Kleine toelichting

De algemene “Marketingtools” die ik noem in het eerste kopje bevatten veelal ook de tools om zoekposities en backlinks te checken Ik weet van Moz en Semrush dat ze daarnaast ook advies geven over optimalisaties en bijhouden hoeveel Twitter-, Facebook-, Instagram- en Youtube-volgers je hebt. Omdat ik wat marketingtools betreft voornamelijk met Semrush en Moz heb gewerkt kan ik niets inhoudelijks zeggen over de concurrenten.

Mijn persoonlijke lijst:

  • Semrush
  • Adwords Keyword Tool
  • Webpagetest.org
  • Screaming Frog
  • Word Counter
  • Yoast plugin voor Wordpress

Heb je wat toe te voegen aan deze lijst? Laat het hieronder weten! Of geef je mening waarom jij een bepaalde tool volgens jou het proberen waard is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *