Woocommerce en een Google Shopping feed

Merchant Center met Woocommerce producten

Voor diverse klanten heb ik de afgelopen periode een Google Shopping feed ingericht voor hun Woocommerce winkel (webshop plugin van WordPress). De ene shop had al een gratis versie van Woocommerce Feed Manager geïnstalleerd staan en de ander moest nog helemaal van nul beginnen. Wat is nu de goedkoopste en beste oplossing qua plugin voor het exporteren van je Google Shopping feed?

Waarom Woocommerce Feed Manager?

WP Marketing Robot, een bedrijf uit Nederland heeft de plugin Woocommerce Feed Manager ontworpen. Een goede, betrouwbare plugin die doet wat het moet doen; namelijk een Google Feed maken. De probeerversie laat je tot 100 producten gratis exporteren. Wil je meer producten in je Merchant Centre, dan moet je toch echt een licentie kopen. De goedkoopste licentie kost € 69,- waarmee je 1 shop kunt inrichten en een jaar lang gebruik kunt maken van hun updates. Niet veel. Er is echter een beter alternatief.

WP All Export

WP All Export is een broertje van de populaire plugin WP All Import. Inmiddels bestaat de WP All Export plugin al meer dan drie jaar en de ontwikkelaars hebben heel erg goed naar hun gebruikers geluisterd. De export plugin heeft, naast de enorme mogelijkheden van het exporteren van allerlei data, ook een specifieke export-template waarmee je vrij snel een Google Feed kunt inrichten. Deze plugin kost $99 (zo’n € 85,-), iets duurder dan de goedkoopste variant van Woocommerce Feed Manager, maar het grote verschil is dat je de plugin voor je leven koopt (en toekomstige updates gewoon kunt doorvoeren) en dat je de plugin voor meerdere shops kunt gebruiken. Als je dit vergelijkt met de plugin Woocommerce Feed Manager, dan ben je een dief van eigen portemonnee als je hiervoor zou kiezen. Je krijgt dus meer plugin voor minder geld.

Er is een klein nadeel aan WP All Export

Wat Woocommerce Feed Manager wel gewoon laat doen, in tegenstelling tot WP All Export, is dat je heel eenvoudig een scheduler in kunt stellen voor het automatisch exporteren van je feed. Bij WP All Export moet je hier zelf een cronjob voor inrichten waar ze niet heel veel hulp bij geven. Een cronjob is een taak die je periodiek in kunt stellen. Dit via de DirectAdmin of andere hosting dashboards. Wil je een Google Shopping feed ingericht hebben voor Woocommerce dan kan ik dit voor je doen. Zo betaal je één bedrag en weet je van te voren waar je aan toe bent. Bekijk de productpagina en neem contact op als je nog vragen hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *