1.0 Eigen website hosten

In deze tweede stap leg ik uit hoe je een eigen domein kunt registreren en hoe je je eigen website kunt hosten. Deze stap is onderdeel van een handleiding waarin ik uitleg hoe je je eigen website kunt bouwen. Het daadwerkelijk installeren van een website komt in een volgend bericht aan de orde.

Eigen domeinnaam maken

Voordat je begint is het goed om te weten wat je domeinnaam moet worden. Je zult er achterkomen dat heel veel domeinnamen al geregistreerd zijn. Ga je voor een .nl extensie of wordt het .com? Of kies je uit een van de 473 andere extensies die je achter je domein kunt zetten? De mogelijkheden zijn enorm maar denk vooral even na wat men het beste kan onthouden en of je doelgroep in Nederland ligt of dat je over de grenzen heen wilt met je eigen website.

Eigen website hosten

In onderstaande video leg ik uit hoe je domein kunt registreren bij Antagonist. Dit gaat tegelijk met het registreren van een hosting. Een hosting is niets anders dan een plekje op het internet waar je website op komt te staan. In feite huur je een deel van een pc in een groot datacentrum die is verbonden met het internet. Zoals ik ook al aan gaf in mijn blog Wat kost een website maken en in eenzelfde soort post Website bouwen kosten ga ik uit van mijn eigen ervaring die ik in meer dan 5 jaar heb opgebouwd.

Domein hosten bij Antagonist

Als je een eigen professionele website wilt maken dan adviseer ik je om die bij Antagonist te hosten. Niet alleen de prijs is een reden, maar ook de gebruiksvriendelijke oplossing die zij bieden. En mocht je er niet helemaal uit komen; dan zul je in de volgende stappen van deze Wordpress handleiding zeker verder geholpen worden. In mijn handleiding ga ik dus alleen uit van een hosting bij Antagonist. Zodra je een Wordpress website (waar dan ook) hebt geïnstalleerd maakt de hosting niet zozeer meer uit. Niet elke hosting werkt zoals Antagonist.

Enkele voordelen om je website zelf te hosten bij Antagonist op een rijtje:

  • Altijd gratis backups van je gehele website
  • Snelle hosting voor erg redelijke prijs
  • Goede klantenservice die je geduldig helpt
  • Beveiligingslekken worden voor de zekerheid door hen gedicht

Heb je vragen? Help mij om deze handleiding zo begrijpelijk mogelijk te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *