Wat kost een website maken?

wat kost een website maken?

Dat hangt er vanaf; wil je je eigen website bouwen of laat je er een maken? Als je zelf een website gaat bouwen dan ben je hier aan het goede adres; je vindt hier namelijk een complete handleiding voor het maken van een eigen website. De vraag “Wat kost een website maken?” is een heel goed begin.

Kosten eigen website maken

Een website bouwen kan relatief goedkoop. Ik ga er dus even van uit dat je geen website wilt hebben waarbij geen advertenties geplaatst worden om je hosting te kunnen financieren. Alle stappen in deze handleiding gaan uit van het maken van een professionele website. Je hebt het volgende nodig:

  1. Goede betrouwbare hosting – € 60,- p/jaar*
  2. Domeinnaam – gratis bij hostingpakket
  3. Een thema kopen eenmalig +/- € €50,-

*Dit is voor het eerste jaar, vanaf het 2e jaar is dit € 75,- incl btw

Gebaseerd op meer dan 5 jaar ervaring

Ik heb in de afgelopen jaren al heel wat websites gemaakt. Als marketingbureau probeer je zoveel mogelijk de kosten te beperken zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Ik weet dat er goedkopere hostingbedrijven zijn zoals bijvoorbeeld Hostnet, Strato of Transip, maar geloof mij; een goedkope hosting voor een blog of professionele Wordpress website kun je het beste bij Antagonist doen. Ik hoop dat je daar op vertrouwt.

Slim pakket van Antagonist

Het genoemde bedrag van € 60,- voor de hosting is voor het eerste jaar. Na het 1e jaar kost het pakket € 75,- per jaar. Je krijgt bij dit pakket 1 gratis domein. In mijn blog eigen website hosten leg ik uit hoe je je domeinnaam kunt registreren en hoe je je hostingpakket kunt aanschaffen.

Wat kost een eigen website?

Zelf een website maken met Wordpress

Meer dan 60% van de bedrijven in Nederland heeft hun website in het gratis CMS (Content Management System) Wordpress. Hoewel Wordpress van oorsprong als blog bedoeld was, zijn er inmiddels zoveel plugins en thema’s beschikbaar om naast een professionele bedrijvensite zelfs een hele goede webshop te kunnen bouwen. Ook een booking site voor bijvoorbeeld een mini camping of een bed and breakfast is heel goed te bouwen in Wordpress. Ik ga er bij het beantwoorden van de vraag “Wat kost een website maken?” dus in mijn stappenplan vanuit dat we een eigen website bouwen in Wordpress.

Een gratis thema of eentje kopen?

Een thema is eigenlijk het jasje van je eigen website. Je kunt heel veel thema’s gratis downloaden. Dat scheelt weliswaar € 50,- maar mijn ervaring is dat de meesten erg beperkt zijn. In mijn stappenplan ga ik uit van een thema dat extreem populair is en waarmee je compleet verschillende stijlen kunt maken zonder ook maar iets van programmeren te kunnen. Met dit thema heb je direct je website goed ingericht voor tabletgebruikers en bezoekers met een mobiele telefoon.

Heb je vragen? Help mij om deze handleiding zo begrijpelijk mogelijk te maken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *