Website bouwen kosten

Website bouwen kosten

Je wilt een eigen website? Dan is je zoekopdracht “Website bouwen kosten” een goed begin. Met je zoekopdracht is het echter niet helemaal duidelijk of je de kosten wilt weten bij het zelf bouwen van een website, of dat je de kosten wilt weten wanneer iemand een website voor je maakt.

Hoeveel kost een eigen website?

Deze blog is onderdeel van een stappenplan om je eigen website te maken. Als je met je zoekopdracht “Website bouwen kosten” bedoeld hebt om niet zelf een website te bouwen maar dit door iemand te laten doen, lees dan verder bij het hoofdstuk “Website laten maken” hieronder.

Kosten eigen website maken

Een website bouwen kan relatief goedkoop. Ik ga er dus even van uit dat je geen website wilt hebben waarbij geen advertenties geplaatst worden om je hosting te kunnen financieren. Alle stappen in deze handleiding gaan uit van het maken van een professionele website. Je hebt het volgende nodig:

  1. Goede betrouwbare hosting – € 60,- p/jaar*
  2. Domeinnaam – gratis bij hostingpakket
  3. Een thema kopen eenmalig +/- € €50,-

In de jaren dat ik professionele websites heb gebouwd voor diverse soorten bedrijven ben ik uiteindelijk altijd terug gekomen bij hostingbedrijf Antagonist. Zij hebben echt alles voor elkaar als het gaat om het hosten van een zakelijke website tot aan een persoonlijke blog. Ik ga dus niet allerlei vergelijkingen maken; uit ervaring kan ik zeggen dat je heel goed zit bij Antagonist. Ik hoop dat je daar op vertrouwt.

Het begin van “website bouwen kosten”: Slim pakket van Antagonist

Het genoemde bedrag van € 60,- voor de hosting is voor het eerste jaar. Na het 1e jaar kost het pakket € 75,- per jaar. Je krijgt bij dit pakket 1 gratis domein. In mijn blog eigen website hosten leg ik uit hoe je je domeinnaam kunt registreren en hoe je je hostingpakket kunt aanschaffen.

Zelf website maken met Wordpress

Meer dan 60% van de bedrijven in Nederland heeft hun website in het gratis CMS (Content Management System) Wordpress. Hoewel Wordpress van oorsprong als blog bedoeld was, zijn er inmiddels zoveel plugins en thema’s beschikbaar om naast een professionele bedrijvensite zelfs een hele goede webshop te kunnen bouwen. Ook een booking site voor bijvoorbeeld een mini camping of een bed and breakfast is heel goed te bouwen in Wordpress. Ik ga er dus in mijn stappenplan vanuit dat we een eigen website bouwen in Wordpress.

Een gratis thema of kopen?

Een thema is eigenlijk het jasje van je eigen website. Je kunt heel veel thema’s gratis downloaden. Dat scheelt weliswaar € 50,- maar mijn ervaring is dat de meesten erg beperkt zijn. In mijn stappenplan ga ik uit van een thema dat extreem populair is en waarmee je compleet verschillende stijlen kunt maken zonder ook maar iets van programmeren te hoeven.

Website laten maken

Wil je een website laten bouwen en weten wat zoiets moet kosten? De prijzen verschillen enorm. Het hangt ook enorm af van hoeveel pagina’s je wilt hebben. Een Wordpress website kun je bij sommige bedrijven voor € 800,- krijgen tot € 5000,-. Er zijn zoveel factoren die hiervan afhangen dat het altijd moeilijk is om zomaar een prijs te noemen. Als je alle tijd en geduld hebt om het zelf te doen dan wil ik je uitdagen om mijn handleiding op te volgen 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *